Yağlı Boya Dokulu Tablo Nedir?

Yağlıboya Dokulu Tablolar

Yağlı Boya Dokulu Tablo Nedir?

Yağlı boya dokulu baskı genellikle soyut ve modern tarzdaki resimlerin üzerine uygulanan bir doku atma yöntemidir. Dijital kanvas baskısı alınan ve tabloya dönüştürülen eserlere ressamların baskıyı esas alarak kısmi olarak uygulamış olduğu yağlı boyayla doku vermesi işlemine yağlıboya dokulu tablo denmektedir.

Yağlı boya dokulu tablolar, dijital kanvas baskı tablolara göre resmin orijinaline yakın görünmesi ve resim yüzeyinde doku kabartması oluşturması nedeniyle daha prestijli bir görünüm sağlar. Usta ressamların elinde bir sanat eserine dönüşen yağlıboya dokulu tabloların orijinalinden ayırt etmekte zorlanacağınız şekilde hazırlanması mümkündür. Dijital baskı tablolara yepyeni bir soluk getiren yağlıboya dokulu tablolar günümüzün trendi haline gelmişlerdir.

Yağlıboya dokulu tablo satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalar, dijital baskının ve kullanılan malzemelerin kalitesidir. Kullanılan ahşabın şase fırınlanmış olması zamanla ısı değişimine bağlı esneme, yamulma gibi olumsuzlukları önler. Yağlı boya dokulu tablolarda ressamın ustalığı kadar dijital baskının kalitesi de önemlidir. Günümüz teknolojisine uygun gelişmiş cihazlarla yüksek pikselli görseller tercih edilmelidir. Bu nedenle yağlıboya dokulu tablo yaptıracağınız yeri özenle seçmeniz gerekmektedir.

 

 

Genellikle soyut ve modern çalışmalar üzerinde uygulanan yağlı boya dokulu tablolar rustik, modern, avangart, klasik gibi çoğu dekorasyon tarzına rahatlıkla uyum sağlayacaktır. Beğendiğiniz görsellerin dekorunuzla olan uyumu kafanızda soru işaretleri bırakıyorsa Koza Art Galeri’nin ücretsiz sanat danışmanlığından faydalanıp beğendiğiniz görsel ve dekorunuzun nasıl bütünleştiğini dijital olarak görme imkânı sağlayabilirsiniz.

Etiketler: Yağlıboya Dokulu Tablolar, Dokulu Tablo, Yağlı boya Dokulu Dijital Baskı, Dokulu Baskı
Temmuz 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Yandex.Metrica
Çerez Kullanımı